Over Gunnenloont

Gunnenloont is ontstaan vanuit de gedachte dat ‘iets doen voor een ander’ in vele gevallen niet belangenloos gaat. Vaak gaat dit hand in hand met verwachtingen: “als ik iets voor jou doe, wil jij dan wat voor mij doen.”

Op zich is met dit principe voor-wat-hoort-wat niks mis. Dit noem ik voor het gemak natuurlijke handel. Wat mij triggert is het gegeven dat de balans van voor-wat-hoort-wat en het gunnen (iets doen voor een ander zónder verwachtingen) in mijn ogen niet in verhouding is. Het zuivere gunnen, het gunnen zonder verwachtingen, zie ik maar weinig om mij heen. Terwijl ik juist denk, en zelf ervaar, dat het een heerlijk gevoel is iemand anders blij te maken!

Om bovenstaand gevoel te delen, uit te dragen en vaker te voelen, heb ik eerder een website gemaakt met dezelfde gedachte: delen en geven (www.shareinterimjobs.com). Als zelfstandige richt ik mij op deze website tot mede-zelfstandigen. Dit was voor mij nog onvoldoende. Om een nog groter publiek bekend te maken met mijn visie, ben ik op een maandagavond een actie op Twitter begonnen en heb ik een twitteraccount aangemaakt: @GunnenLoont.

Via Twitter ben ik begonnen met #HappyMonday en #Wensdag. Inmiddels onder de ruim 700 volgers @florezzzzz al een bekend begrip! Gunnenloont is voor mij een platform om mijn ideeën over delen en geven, oftewel gunnen, vruchtbaarheid te geven.